τι αμορτισερ προτεινετε?
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- tazio nuvolari
- Νικολάκης

-
lanciaypsilon
- Εμαθα να ξεκινάω.

-
lanciaypsilon
- Εμαθα να ξεκινάω.

- tazio nuvolari
- Νικολάκης

Είναι χαμηλωμένο 1,5 πόντο απο τα απλάlanciaypsilon wrote:το εχω σκεφτει και αυτο και μιας και το εχω χαμηλωσει 3,5 ποντους πιστευω οτι τα αμορτισερ αυτα θα ειναι καλυτερα για το χαμηλωμα απο τα αλλα τα απλα αφου απο την μανα του το rosso ειναι λιγο χαμηλωμενο(1,5 ποντο αν δεν κανω λαθος).ποσο εχουν ομως;απο αντοχη ποσο σου κρατησαν;
μου κράτησαν 40,000 χιλιόμετρα και τώρα πάλι τα ίδια έβαλα
κόστος 300 με τοποθέτηση
επειδή όμως έχεις χαμηλώσει 3,5 πόντους δεν θα σου κρατήσουν πολύ καλύτερα να τοποθετήσεις αμορτισέρ για το συγκεκριμένο χαμήλωμα.
-
lanciaypsilon
- Εμαθα να ξεκινάω.

- tazio nuvolari
- Νικολάκης

- ypsilon
- Νικολάκης

Εγώ έβαλα πριν λίγες μέρες πίσω δισκόφρενα και μια τετράδα Monroe Reflex στο δικό μου Rosso. 180 κόστισαν τα αμορτισέρ, 100 τα πίσω άκρα (από Fiat Bravo), 10 ευρώ τα τακάκια και 45 οι ντίζες του χειρόφρενου. Τοποθέτηση πλήρωσα 60 (για όλα!) και ευθυγράμμιση 20.Σύνολο περίπου 415 ευρώ. Το Elefantino μου δεν έχει καμία σχέση με πριν. Έχω και μπροστά από GT τα αεριζόμενα, και μετά από εξαέρωση κλπ, τα φρένα πιάνουν πολύ καλύτερα και δεν κουράζονται με τίποτε. Επίσης, το πετάλ έχει πολύ καλή διαδρομή, ενώ πριν βυθιζόταν λίγο. Επίσης και το χειρόφρενο είναι μια χαρά. Η αποκάλυψη όμως ήταν τα αμορτισέρ! Ποτέ δεν μου άρεσε η original ανάρτηση, την έβρισκα υπερβολικά σκληρή για αυτοκίνητο πόλης! Τα Monroe είναι πιο ενδοτικά και το αυτοκίνητο στους ελληνικούς δρόμους ταξιδεύει ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καλύτερα και πιο ξεκούραστα. Μειώθηκε και ο θόρυβος επίσης. Οι κλίσεις έμειναν στα ίδια επίπεδα,ίσως λίγο μεγαλύτερες, βοηθούν και οι αντιστρεπτικές βέβαια. Προσοχή στην ευθυγράμμιση! Κάντε οπωσδήποτε αν αλλάξετε κάτι στην ανάρτηση αν και θα πρότεινα να την κάνετε ούτως ή άλλως αν έχει περάσει πολύς καιρός. Οι λακούβες που συναντούν τα αυτοκινητάκια μας καθημερινά "στραβώνουν" την γεωμετρία μετά από κάποια χιλιόμετρα.
-
lanciaypsilon
- Εμαθα να ξεκινάω.

- ypsilon
- Νικολάκης

Δεν ξέρω τις διαφορές άκρων και ακραξονίων. Τα δικά μου πάντως ήταν τα άκρα, όχι τα ψαλίδια, δηλαδή ο άξονας δεν πειράχτηκε στο παραμικρό. Απλά έβγαλα τα ταμπούρα και έβαλα το πλακάκι για να βιδωθεί η δαγκάνα και τους δίσκους. Δεν άλλαξα ούτε μουαγιέ, ούτε ρουλεμάν , τίποτε. Το πιο δύσκολο στην μετατροπή είναι να βάλεις τις ντίζες. Εγώ είχα τις μαμά και αυτές του Bravo. Δεν κάνανε όμως και αγόρασα καινούριες από GT που είναι 10 εκ. μεγαλύτερες σε μήκος και κάνουνε σωστά. Είναι και ο μόνος σωστός τρόπος να έχεις σωστό χειρόφρενο. Προσοχή θέλει επίσης και στο πόσο θα σφίξεις μετά το χειρόφρενο. Αν το παρακάνεις, τότε δεν θα γυρίζουν ελεύθερα οι τροχοί!
-
lanciaypsilon
- Εμαθα να ξεκινάω.

- ypsilon
- Νικολάκης

Όχι δεν είναι πιο χαμηλωμένο. Δεν ήθελα να γίνει πιο σκληρό, άσε που πρέπει ν' ανεβαίνει και σε...πεζοδρόμια! Εξάλλου και από εμφάνιση είναι μια χαρά νομίζω με το ύψος που έχει! Ίσως να μην κάνουν τα Monroe για σένα όπως είπες, από τα φτηνά αμορτισέρ ίσως να δοκίμαζες τα KYB. Παλιότερα σε ένα χαμηλωμένο Zastava1100 που είχα δεν καταλάβαιναν τίποτε! Αλλά ίσως δεν λειτουργούν σωστά... Απλά εγώ δεν συμφωνώ με πανάκριβες λύσεις για την ανάρτηση ενός μικρού αυτοκινήτου πόλης... Άσε που νομίζω πως οι διαφορές είναι πολύ μικρές σε πραγματικές συνθήκες, για να μην πω πως σε μερικές περιπτώσεις οι ακριβές λύσεις αποδίδουν χειρότερα! Σκέψου ένα τυπικό δρόμο της Αθήνας, ή για παράδειγμα τα...χαντάκια που έχουν κάποιοι δρόμοι της Νίκαιας!
Πάντως αν το αποφασίσεις, να ψάξεις αρκετά για τα δισκόφρενα, έχω ακούσει τρελές τιμές κατά καιρούς, σχεδόν τα διπλά από όσα έδωσα. Και να θυμάσαι πως κάνουν από πολλά μοντέλα, απλά αν δεν πάρεις από GT θα χρειαστεί ν' αγοράσεις τις ντίζες του χειρόφρενου (+50 ευρώ το πάρα πολύ). Εγώ ήμουν τυχερός και βρήκα μόνο τα άκρα.
Πάντως αν το αποφασίσεις, να ψάξεις αρκετά για τα δισκόφρενα, έχω ακούσει τρελές τιμές κατά καιρούς, σχεδόν τα διπλά από όσα έδωσα. Και να θυμάσαι πως κάνουν από πολλά μοντέλα, απλά αν δεν πάρεις από GT θα χρειαστεί ν' αγοράσεις τις ντίζες του χειρόφρενου (+50 ευρώ το πάρα πολύ). Εγώ ήμουν τυχερός και βρήκα μόνο τα άκρα.
-
lanciaypsilon
- Εμαθα να ξεκινάω.

- ypsilon
- Νικολάκης

Δεν ξέρω, δεν έχω δοκιμάσει τα Ultra. Εγώ τα απλά είχα βάλει δύο φορές και θυμάμαι πως ήταν πολύ πιο σκληρά από τα απλά Monroe Gasmatic που είχα δοκιμάσει πριν. Τότε δεν μου άρεσε να είναι μαλακό, τώρα...το αντίθετο! Μάλλον τα απλά σου κάνουν, αν και δεν ξέρω πόσο ανθεκτικά είναι... Βέβαια, μπορείς να βάλεις τα αμορτισέρ του GT που είναι πιο σκληρά και βγάζουν διάφορες μάρκες. Είχε και Monroe τέτοια όταν πήρα τα δικά μου , αλλά δεν τα προτίμησα γιατί ήθελα άνεση. Εσένα ίσως σου κάνουν όμως, γιατί το GT είναι και πιο χαμηλό από τα νορμάλ Punto και Y.
-
lanciaypsilon
- Εμαθα να ξεκινάω.

τι να σου πω δεν μπορω να αποφασισω.οι περισσοτεροι με gt χαμηλωμενα φορανε κονι που δεν ειναι καταλληλα για χαμηλωμα αλλα δεν εχω ακουσει να εχουν προβληματα.οποτε και για kyb για gt που ειναι και κανα δυο ποντους χαμηλοτερο απο τα απλα λογω του οτι ειναι βαρυτερο δεν ειναι κακη ιδεα.ελπιζω ομως να κρατανε σε καλη κατασταση για καμια τριανταρια χιλιδες χλμ.αληθεια ποσο κρατανε τα αμορτισερ χωρις να κοπανανε και στα ποσα αρχιζουν να κοπανανε αρκετα;
- ypsilon
- Νικολάκης

Δεν μπορείς να ξέρεις την διάρκεια ενός αμορτισέρ ακριβώς. Παίζει από μάρκα σε μάρκα και από ποιότητα σε ποιότητα. Από προσωπική εμπειρία και χωρίς να έχω αγοράσει ποτέ ακριβές λύσεις (δηλαδή μιλώ για κόστος κοντά στα 200 ευρώ), θα έλεγα πως 50.000 χιλιόμετρα έως 70.000 το πάρα πολύ. Αναλόγως και από την οδήγηση, τους δρόμους κλπ κλπ. Τα 30.000 που λες τα θεωρώ λίγα! Τι είναι δηλαδή...λάδια;!;! Αυτό που θα πρότεινα πάντως είναι να διαλέξεις μια φτηνότερη γενικά μάρκα και να πάρεις το καλό προϊόν της, πχ στην Monroe τα Reflex και όχι τα απλά Original... Είδες και μόνος σου πως τα φτηνά Bilstein βγήκαν μάπα! Γι' αυτό κοίτα αυτή τη φορά αλλού θα πρότεινα. Εγώ από τα ΚΥΒ και τα Monroe δεν έχω κανένα παράπονο κι ας μην θεωρούνται "ακριβές" λύσεις! Κάποιοι από δω μέσα θα σου πουν πως μόνο Koni, Bilstein, KW κλπ κλπ αξίζουν ενώ τα άλλα είναι χάλια! Εγώ έχω τις αντιρρήσεις μου! Μάλλον γιατί ζητώ διαφορετικά πράγματα από το αυτοκίνητό μου...